Over

Runners Vorden is een loopgroep met ruim 60 leden die gedurende het hele jaar in de bosrijkeomgeving van Vorden traint. Dat doen wij op verschillende niveau's onder begeleiding van 2 trainers en 2 assistent-trainers. Je krijgt in 60-90 minuten een complete training; van warming-up tot cooling-down. Met aandacht voor hardlooptechniek, corestability en conditieopbouw. 

Of je nu wilt afvallen, in conditie wilt blijven of aan wedstrijden meedoet, bij Runners Vorden haal je meer uit jouw hardloopsessie. Meerdere keren in de week kan er getraind worden. Duurlopen en interval maken onderdeel uit van de trainingen en er wordt getraind op verharde en onverharde wegen. De voorkeur is lekker het bos in.

Op elk niveau zijn er runners die een aantal keer per jaar meedoen met prestatielopen, vanaf 5 km t/m de marathon. Deze prestatielopen worden individueel maar ook gezamelijk bezocht waarbij een ieder wel zijn eigen wedstrijd loopt.

 Kernwaarden: Prestatie ieder op zijn eigen niveau, samen, plezier, sportief, trots, veilig!


Twee maal per jaar (maart en september) wordt er een 'start to run' cursus gegeven, waarna de cursist zich kan aansluiten bij de trainingen voor beginners. 

Elke 1ste donderdag van de maand drinken wij gezamelijk koffie/ thee na de training.

Runners Vorden is aangesloten bij de atletiekunie en wat zeker niet mag ontbreken: in de zomerperiode doen we 1 avond een Kroegentocht ipv een training!