Trainingen, trainingstijden en locatie

Onze trainingsfilosofie:

Runners vorden wil de loopsport in en rond Vorden faciliteren en stimuleren. Het motto van de vereniging drukt dit goed uit: Loopplezier delen met elkaar! Zij biedt daarom trainingen aan voor beginners tot en met ervaren lopers. En haar leden nemen deel aan allerlei lopen en wedstrijden, van 5 km tot en met marathons. Wij gaan er vanuit dat een loper 2 of 3 keer per week traint. Idealiter zijn dat dan: 'n intervaltraining, 'n rustige lange duurloop en 'n kortere pittige duurloop. Intervaltrainingen zijn vooral nuttig voor het opvoeren van de loopsnelheid en duurlopen hebben als voornaamste effect het vergroten van de conditie. In de zomer lopen wij bijna uitsluitend op bospaden. In de winter lopen wij op verharde en verlichte wegen en fietspaden.
In principe trainen we het hele jaar rond! Alleen op feestdagen wordt niet getraind. Bij mogelijk gevaarlijke weersomstandigheden, zoals onweerdreiging, dreigende storm en kans op ijzel, overleggen de trainers onderling of er getraind kan worden. Zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk 19.15 uur beslissen zij dan of de training door gaat. De melding gaat via deze site 'nieuws' en via de mail.

Training en traningstijden:

Donderdagavond  Om 19.30 uur wordt in 2 groepen gestart. Beide beginnen met een uitgebreide warming-up en gevolgd door een intervaltraining. De 'talenten'(recreanten en gevorderden) werken in ongeveer 65 minuten een training af die bestaat uit een warming-up, enige loopscholing, een relatief pittige kern en een cooling down. in totaal wordt er zo'n 7 km gelopen. Deze training is geschikt voor mensen die zo'n 5 tot 10 km lopen. De liefhebbers  werken in 75 tot 90 minuten een vergelijkbare training af. Zij lopen darbij zo'n 10 tot 15 km. Deze intervaltraining is een goede uitvalbasis voor halve- en hele marathonlopers en wordt gegeven door Oscar, zie 'trainers'.

Locatie

Sporthal 'Het Jebbink'

Het Jebbink 13

7251 BH Vorden


Wij hebben geen trainingsaccomodatie. Wel mogen we gebruik maken van kleedruimtes van sporthal 'Het Jebbink', om ons om te kleden en om jassen en tassen tijdens de training te laten staan. De sporthal is in juli en augustus gedurende de schoolvakantie gesloten.